OVER BURO KICK

WIE BEN IK

Ik ben Annemiek van Ginkel, gelukkig getrouwd en trotse moeder van drie kinderen (13, 11 en 9 jaar). Iedere dag geniet ik van wat hen bezighoudt. Ik kijk met veel belangstelling naar hun ontwikkeling en geniet van de dingen die ze zeggen, ontdekken en doen. Als moeder kan ik me dus als geen ander voorstellen dat de zorgen om je kind, wanneer het niet zo goed gaat, je volle aandacht hebben. Een oplossing vinden is dan het allerbelangrijkste, je wilt tenslotte je kind het liefst gelukkig zien.

Kinderen hebben altijd mijn interesse gewekt. Daarom ben ik gaan studeren voor leerkracht basisonderwijs. Tijdens mijn werk als groepsleerkracht en ook in mijn rol als moeder, ben ik altijd nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag: waarom doen kinderen zoals ze doen? Het deel dat me steeds verwonderde is dat kinderen een enorme kracht en wijsheid bezitten over zichzelf, om vervolgens op zoek te gaan naar dat wat bij hen past. Want, hoe kom je er nou achter wat er achter die boosheid of dat verdriet schuilgaat? En hoe kun je jezelf helpen?

Uiteindelijk besloot ik om te gaan doen waar mijn hart ligt. Dat is individueel werken met kinderen, jongeren én ouders om samen een oplossing te vinden voor een probleem. Daarom ben ik mij gaan specialiseren als kindercoach en jongerencoach!

In mijn rol als kindercoach en jongerencoach wil ik graag weten wie ze zijn, ze begrijpen en helpen. Ieder kind is een uniek mens met wie je kunt praten en overleggen en wiens mening ertoe doet. Het is niet fijn als je ergens last van hebt en je er alleen niet uitkomt. Hoe bijzonder is het dat kinderen zelf weten, bewust of onbewust, waar hun kracht ligt en wat er nodig is om gelukkiger te worden. Ik gun ieder kind een gelukkige jeugd waarin het zichzelf kan zijn en zich kan ontwikkelen. Dat is tevens ook mijn missie: kinderen en ouders gelukkig laten zijn… want een gelukkig kind groeit uit tot een gelukkige volwassene!

Het is bijzonder en mooi om met kinderen te werken en ze te begeleiden op hun eigen weg naar wie ze zijn, zodat ze op deze manier meer grip op het leven krijgen.

DE PRAKTIJK