HOE HET ALLEMAAL BEGON

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Annemiek van Ginkel Annemiek van Ginkel 23 augustus 2020 Blog
Leestijd: 2 minuten

Na mijn HBO Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo), heb ik 13 jaar gewerkt binnen het primair onderwijs. Ooit gestart op een basisschool in Almere en via de Veluwe de laatste jaren werkzaam bij onderwijsinstellingen in Lelystad en Dronten. In eerste instantie in loondienst maar uiteindelijk als zelfstandige om de vrijheid op te zoeken en zelf weer te kunnen stralen!

De meeste energie krijg ik namelijk uit het werken met het individu; iets waar je binnen het onderwijs vaak geen tijd voor hebt. De opleiding HBO Kindercoach was de eerste stap om dit uit te bouwen en werk te maken van wat ik het liefst doe; een eigen kindercoachpraktijk om aan het werk te gaan met het individuele kind.

Al snel merkte ik dat diverse kinderen problemen en klachten ervaren waarvan de oorzaak zich dieper bevindt dan dat je met coaching kunt behandelen. Dit was dan ook de reden om mij verder te specialiseren in de vervolgopleiding tot (HBO) Kindertherapeut. In mijn ogen de ideale combinatie want als er intensief met de oorzaak van het probleem is gewerkt, door middel van therapie, blijkt dat coaching verder kan helpen om het leven van het kind (weer) verder op te bouwen en de doelen te bereiken.

En zo is Buro Kick ontstaan. Ik weet namelijk als trotse moeder van drie kinderen (10, 8 en 7) dat stralende kinderen een voorwaarde is om zelf te stralen. Zeg nu zelf; je kind zien genieten is toch het mooiste cadeau! Daar krijg ik een kick van. Dat gun ik dan ook iedere ouder!

 

Groetjes Annemiek